Yılbaşında hindi pişirme geleneği, ABD’den tüm dünyaya yayılmış bir gelenektir. İşin aslı Amerika’da, hindi şükran günü özel yemeği olarak pişirilmekteydi. Şükran günü geleneği olmayan Avrupa ülkelerinde hindi genellikle yılbaşında pişirilmektedir. Hindi pişirme geleneği, 17. yüzyılın sonlarında, ilk yerleşimciler tarafından başlamıştır. Yerleşimciler, hindiyi kaz ve tavuğun yerine tüketmişlerdir.
Bu geleneğe yakından bakıldığındaysa hindi, yılbaşında pişirilmek için çok uygun bir hayvandır. Büyük ve lezzetli bir kuştur. Bu nedenle, yılbaşı gibi özel bir günde, kalabalık sofralarda aile ve dostlarla paylaşmak için ideal boyutta ve lezzettedir. Hindi, pişirmek gayet kolaydır. Bu nedenle, yılbaşı gibi yoğun bir günde, yemek hazırlamak için fazla zaman ayırmak istemeyen kişiler yılbaşı yemeği olarak hindi pişirmeyi düşünebilirler.
Şık sunumu ile nar gibi kızarmış bir hindi sofrayı süslemek için harika bir seçim olarak görülür
Yılbaşında hindi pişirme geleneği, günümüzde dünyanın birçok ülkesi gibi ülkemizde de yaygındır.